Bu yazımda 5 gündür kullandığım Samsung'un S20 cep telefonu serisinden olan Samsung Galaxy S20 Ultra ile ilgili deneyimlerimi paylaşmak istedim.
O halde hemen fark yaratan özelliklerinden başlayalım.
Kamera:
Benim bir cep telefonununda aradığım en önemli özelik iyi bir kameraya sahip olması. Gezdiğim yerlerde iyi fotoğraflar çekmek istiyorum. İşte tam bu noktada S20 Ultra güçlü bir kameraya sahip arka kamera modülünde 4 adet kamera mevcut: 108MP çözünürlüğe sahip geniş açılı kamera telefonun ana kamerası, telefoto çekiminden sorumlu 48MP kamera, 12 MP Sony marka ultra geniş açılı kamera ve bir de derinlik kamerası (TOF) var. Şaşıracaksınınz ama selfie kamerası ise 40MP geniş açılı kameraya sahip.Yani Samsun S20 Ultra' da sağa baksanız kamera sola baksanız kamera böylelikle 5 adet kamera satın almış oluyorusunuz :)
Ana kamera Samsung'un Space Zoom adını verdiği 100X zoom yapabiliyor. Fakat bu zoom digital zoom bilginiz olsun. Kamera uygulmasını elime ilk aldığımda ultra geniş açılı fotografı denedim. Telefonu yatay tutuğunuz varsayaylım sağ tarafta tek çekim, fotoğraf, video ve daha fazla diye seçenekler var. Fotoğraf sekmesine geldiğimizde sağ tarafta bize Full, 4:3, 1:1, 16:9 , 4:3(108MP) seçenekleri sunuyor. Full'u seçip ultra wide fotoğraf çekimi yaptım. Bu çekimi 12MP' lik kamerası ile yaptı. Sonuç aşağıdaki gibi ben bu sensörü çok beğendim.
Kamera uygulamasında 4:3(108MP) 'i seçtiğimde ise 108MP' lik kamera devreye giriyor. Ve işte 108MP'lik çektiğim fotoğraflarım:
Zoom Testi:
Zoom Testi:
108MP lik çekimlerde ISO,WB, A gibi kamera değerlerini manuel ayarlayamıyorsunuz. Bunu sadece Daha fazlası -> Pro modda yapabilisiniz bu da 12MP kamerada gerçekleşiyor. 108MP kamera yapay zekaya göre en iyi çekimi sizin için ayarlıyor. Ben manuel ayar yapmak isterdim açıkcası. Tabii bu şimdilik 108MP bir kamera için mümkün olmadığından olabilir.
Video modunda ise 8K video kaydı yapılabiliyor. Henüz 8K TV'ler bile yayğın değil. Bazı haberlere göre 8K video modunda yakındaki objeler bulanık olduğu söyelniyor. Açıkcası çekim yaparken bir odaktan diğer odağa geçtiğimde odağı seçip ekrana dokunarak yeniden odaklanmasını sağladım. Yakındaki objeye odaklandı bir sorun olmadı. Fakat otomatik odaklanmasından mı bahsediyorlar bilmiyorum. Bence 8K çekimde otomatik odağı beklemek biraz şu an için sınırları biraz zorlamak olabilir.
8K Video:
Kamera uygulmasında solda bulunan menüden Daha fazlayı kullandığımızda ise karşımıza Pro Panorama, Yiyecek, Gece, Canlı Odaklı Çekim, Ağır Çekim, Ultra Ağır Çekim, Pro Video ve Hiper Geniş Çekim modları çıkıyor. Aşağıda bu modlarda ile çektiğim fotoğrafları inceleyebilirsiniz. Gece modu gereçekten çok başarılı.
Pro:
Panorama:
Yiyecek:
Gece:
Canı Odak:
Ağır Çekim :
Ultra Ağır Çekim
Tekli çekim modunda ise kamera sizin için birkaç fotoğraf seçip en iyilerini sunuyor. Yine yapay zeka kullanılıyor.
Ekran ve Ses:
Öncelikle şunu söylemeliyim ki S20 Ultra dev bir telefon. Büyük ve ağır. 221 gr. Parmakları kısa ise tercih etmeyin bence tek elle kullanımı mümkün değil. Ailenin en büyük ekranına sahip 6.9 inç boyutunda 1440X3200 piksel çözünürlükte. 120Hz tazeleme hızına çıkabiliyor. Ama telefonu aldığınızda 60Hz ile geliyor. Siz değiştirebilirsiniz ayarlardan. Şarj tüketimi de buna göre olacaktır. Oyunlarda oldukça akıcı bir ekran haline geliyor.
Telefon ön ekran ve arka kısmında Gorilla Glass 6 ile korunuyor. HDR10+ ekranda film vb. görüntüler inanılmaz keyifli ve oldukça net. Bu seride Samsung AKG ile iş birliği içinde hoparlör ve özelikle arama sesi çok net geliyor. Kulaklık girişi Type-C, bunun beni üzen bir durum olduğunu söylemeliyim. Mevcut kulaklıklarıma uyum sağlaması için Baseus C Type to Aux dönüştürücü aldım. Başka marka dönüştürücüler S20 ailesi ile uyumlu değil bilginiz olsun.
Batarya ve Şarj:
Ailenin en geniş bataryasına sahip S20 Ultra tam 500mAh lik batarya kapasitesine sahip. Bu özellik ve boyutlardaki bir telefon için uzun sayılabiliecek bir pil ömrü var. Gün içinde oyun oynamadığımı düşünürsek normal bir kullanım için 1,5 gün pil ömrü var diyebilirim. Fakar herkesin telefonu kullanma şekli farklı olacaktır. Buna göre pil ömrü değişebilir. Ama ilk izlenimim pil ömrünün iyi olduğu yönünde.
Telefonla birlikte gelen şarj aleti 15W gücünde Süper Hızlı Şarj yapıyor 45W'a kadar şarj adaptörünü de destekliyor. Telefondan fotoğraf vb. dosyalarınız bilgisayarınıza atmak istiyorsanız Type-C to USB kablo almanız gerek. Ben CellularLine 'ın data kablosunu aldım. Oldukça memnunum.
Performans ve Depolama
12 GB RAM 128GB depolama ya da 16GB RAM 256GB depolama özelliklerine sahip olduğu söyleniyor. Benim telefonum 12GB Ram 128 GB dahili depolamaya sahip. 1TB' a kadar microSD kart destekliyor, tabii bu hafıza kartlarını fiyatları da oldukça pahalı belirtmek isterim :) Samsung'un MicroSD 256GB hafıza kartı şu an Teknosa'da 327 TL.
Exynos 990 işlemciye sahip S20 Ultra 8 adet çekirdek bulunduruyor. Yeni nesil bu işlemci hem az yer kaplıyor hem de az enerjiye ihtiyaç duyup yüksek performans sağlıyor.
Tasarım
S20 Ultra 4 farklı renk ile geliyor. Kozmik Siyah, Kozmik Gri, Kozmik Mavi ve Kozmik Pembe renkleri mevcut. Samsung'un Dynamic AMOLED panelini kullandığı telefon ekran görünü açısından oldukça güzel ve Sonsuz Ekran tercih edilen telefon multimedya açısından kullanıcılara güzel bir deneyim sunuyor. Telefon tasarımını beğendim. Arka kamera modülü yerleştirmesi de oldukça güzel olmuş.
Son olarak ön sipariş ile Samsung S20 Ultra alanlar Samsung Buds+ kablosuz kulaklığına sahip olacak deniliyor. Tabii bunu direk telefonun yanında vermiyorlar. Play Store'da ki Kampanya Zamanı uygulamdan giriş yapıp hediye kulaklığınızı talep etmeniz gerek.
Ön sipariş satışları 6 martta sona eriyor. Magazalarda satışlar başlıyor. S20 Ultra normal satışta +500TL gibi bir farkla mağazalarda yer alacak.
Bir sonraki yazımda görüşmek üzere,
Hoşa kalın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder